7.11.2018. 14:51
0
Odgođeno suđenje Robertu Bačiću i Emini Hall: Na Ilidži ubili Fazliju Hrustića tako što su ga uspavali, pa mu ubrizgali zrak u venu
FOTO: Dnevni Avaz
U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je odgođeno suđenje Robertu Baćiću (1954.), državljaninu R Hrvatske, i Emini Hall (1981.), državljanki BiH i SR Njemačke, koji se terete za ubistvo Fazlije Hrustića (77) u kući na području sarajevske općine Ilidža, novembra 2017. godine. Novo ročište u tom predmetu zakazano je za 21. novembar.

Kako je predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić saopćio, do prolongiranja suđenja došlo je usljed nedolaska sudskih vještaka koji su opravdali izostanak, obavijestivši Sud o tome da se nalaze na službenom putu.  

Optužnica Baćića i Hall, tereti da su 17. novembra 2017. u stanu u Ulici Vitomira Lukića na Stupu, općina Ilidža, Hrustića uspavali tabletama ('leponex' od 100 mg), koje su mu prethodno stavili u vino, te da mu je potom Baćić injekcijom ubrizgao zrak u venu, usljed čega je Fazlija preminuo.

Po prethodnom dogovoru, a u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, optuženi, koji su ranije osuđivani, od žrtve su uzeli/prisvojili pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.