29.11.2018. 11:13
0
Potvrđena optužnica protiv Omera Đikanovića zbog požara u prostorijama firme Murex Špionica
Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.
Đikanović se tereti da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao  čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi,  otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko  14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je lišen slobode.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.