30.11.2018. 12:20
0
Policajci pretresli školske prostorije u Velikoj Kladuši, pronađeni digitalna vaga, noževi, satara, bokser...
Službenici MUP-a USK i PS Velika Kladuša pretresli su Srednju školu "Dr. Husein Džanić" nakon što su im odgovorne osobe ove obrazovne ustanove prijavile da pojedini srednjoškolci prodaju marihuanu drugim učenicima.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, pretresene su prostorije škole i učenici.

Policijski službenici pronašli su kod jednog učenika digitalnu vagu za precizno mjerenje, a kod četvorice učenika pronašli su i izuzeli preklopne noževe, sataru i bokser koji se smatraju hladnim oružjem. Među njima su dvojica maloljetnika.

- Učenicima kod kojih su pronađeni ovi predmeti bit će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja nošenje predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu, dok će protiv roditelja i maloljetnih osoba na osnovu Zakona o javnom redu i miru Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka - saopćeno je iz MUP-a USK, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.