13.12.2018. 11:16
3
"Ušao je u radnju, predstavio se kao konobar 'Holiday Marketa' i pitao me imam li sitno 100 KM. Na kraju se ponudio da mi donese i kafu"
Razbojništvo, pljačke, prevare, postali su nažalost svakodnevnica u BiH.

Posljednjih nekoliko godina mnogo puta smo svjedočili pljačkama trgovina i kladionica. Razbojnici ili prevaranti biraju uglavnom mjesta na kojima su zaposlene ženske osobe.

Našoj redakciji se danas obratila Aldijana Čekić, uposlenica kladionice Williams u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu, koja je jučer doživjela neugodnost tokom svog radnog vremena.

Kako nam je rekla, u poslovnicu u kojoj ona radi jučer je oko 14 sati ušao jedan muškarac koji se predstavio kao konobar Holiday Marketa koji se nalazi u blizini. Tom prilikom zamolio je da mu rasitini 100 KM, kako bi navodno vratio kusur svojoj mušteriji.

"Kada je ušao pitao me imam li sitno 100 KM, kao i da trenutno kod sebe nema krupnih novaca da mi vrati, dok mu mušterija ne plati, jer mu gazda nije ostavio nikakv polog. Pomislih, gdje ću to tako. Kaže on meni, 'Evo sad cu ti ja dovesti mušteriju za sekundu, ako mi ne vjeruješ, evo ga kod ograde'. Rekla sam da nema potrebe za tim i da ću mu dati novac. Još me pitao, 'Hoćeš li kafu da ti donesem'. Nisam mogla ni naslutiti da ću biti prevarena na taj način, jer je u rukama imao konobarski novčanik“, govori nam Čekić.

Kako nam je rekla, nekoliko trenutaka nakon što je napustio kladionicu, porukom joj se javila prijateljica koja je zaposlena u obližnjoj trgovini, kod koje je prevarat nešto ranije ostavio svoju jaknu.

"Samo nekoliko minuta kasnije kolegica mi se javila porukom, 'Dala si čovjeku sitno i odmah hoćeš kafu'.  Tada mi je bilo sve jasno. Otišla sam u 'Hastahanu', ali mu nije bilo ni traga. Rekla mi je da je i nju pokušao prevariti na isti način, ali mu ona to nije dozvolila", izjavila je Čekić za Source.

Naša sagovornica kaže da je cijeli slučaj prijavila policiji, kao i da dotičnom prevarantu nije prvi put da radi ovakva dijela. Mete njegovog 'ordiniranja' su uglavnom kladionice i kafići po Sarajevu.

"Iz policije su mi rekli da je riječ o klasičnoj prevari, koja se nažalost dešava. Prema njihovim riječima sličan slučaj zabilježen prije nekoliko dana u jednoj radnji u blizini i da sumnjaju da je riječ o istoj osobi. Dobila sam informacije da je izvarao mnogo ljudi po Sarajevu. Tako se npr. u SCC-u predstavljao kao konobar iz 'Metropolisa', u kladionici na Ilidži prevario je još jednu uposlenicu za isti iznos, u buregdžinicu na Skenderiji je ulazio u kuharskom odijelu... Na jednom forumu se nakon što sam podjelila svoj slučaj javilo još nekoliko osoba koje su izvarane od strane ovog prevaranta", izjavila je Aldijana Čekić.


Ukoliko posjedujete bilo kakve informacije o osobi sa slika, kontaktirajte najbližu policijsku stanicu.



3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.