21.1.2019. 13:39
0
Uhapšen 38-godišnji A.D. kod kojeg je pronađeno pola kilograma amfetamina i određena količina kanabisa
FOTO: Source.ba / Arhiva
U Kiseljaku je uhapšeno lice čiji inicijali su A.D. /38/ kod kojeg je pronađeno pola kilograma amfetamina i određena količina kanabisa, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Tokom pretresa porodične kuće A.D. pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, određena količina novca za koju se sumnja da potiče od prodaje droge, dvije puške, pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Hapšenje i pretres kuće A.D. izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku, te policijskim službenicima Policijske stanice Novi Travnik, na osnovu naredbe nadležnog suda u Kiseljaku. 

"Osumnjičeni je uhapšen i uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat Kantonalnom tužilaštvu, nakon čega mu je od nadležnog suda određen pritvor", navedeno je u saopštenju. 

Policijska akcija koja se sprovodi na području Srednjobosanskog kantona, usmjerena je na borbu protiv zloupotrebe droge.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.