21.2.2019. 10:59
0
Mustafa Halimanović zvani Pukovnik Stonoga reketirao svog najboljeg prijatelja
Mustafa Halimanović (56) zvani Pukovnik Mujo Stonoga, kojeg su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili prekjučer u akciji BIC zbog iznude, predat je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, prenosi Avaz.

Općinskom sudu Sarajevo predložen je pritvor za njega. Halimanovićevu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da je Halimanović kazao tužiteljici kako njemu advokat ipak nije potreban, jer je on pošten čovjek, koji ništa nije skrivio. Isti izvor otkrio je da su u pitanju odranije neraščišćeni računi.

Avaz saznaje i da je žrtva iznude bio njegov dugogodišnji prijatelj, koji je čak neko vrijeme živio kod Halimanovića i čuvao mu kuću.  Specijalci FUP-a uhvatili su Halimanovića prekjučer na klupi prekoputa “BBI Centra” u trenutku kad je od svog prijatelja iznudio 5.000 KM, prijeteći da će ga ubiti, kao i njegovu porodicu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.