8.3.2019. 11:44
0
U toku akcije "Zlatni karat" zaplijenjeno više od 100 kilograma zlata, srebra i nakita, vrijednost veća od 3,5 miliona KM
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputit će prema Sudu BiH prijedlog zatvora za tri osumnjičene osobe, prenosi Avaz.

Za jednog osumnjičenog bit će predložena mjera zabrane, koja uključuje zabranu sastajanja s osumnjičenima i svjedocima u predmetu. 

U okviru opsežne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, koja se provodila u prethodna dva dana na 60 lokacija diljem BiH, radom više policijskih agencija i poreznih institucija, zaplijenjeno je i privremeno oduzeto blizu 60 kilograma zlata, 45 kilograma srebra, 2.000 komada različitog nakita čija se vrijednost procjenjuje na više od 3,5 miliona KM, novac u iznosu od 60.000 KM, 40.000 eura, šest pištolja i više pečata za obilježavanje nakita, piše Dnevni Avaz.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krijumčarenje velikih količina zlatnog i srebrenog nakita, utaju carinskih i poreznih dažbina te distribuciju nakita na ilegalnom tržištu, izvan zakonski propisanih i utvrđenih procedura.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.