15.3.2019. 12:10
0
Pretresi na Alipašinom Polju i na Trebeviću: "Pala" dvojica dilera, oduzeti droga i oružje
U akciji "Pino - Trebević" uhapšen je Jasmin A., zvani Žuti kod kojeg je nađeno više od kilograma marihuane, dok je u stanu Emira B. na Alipašinom Polju pronađeno 28 paketića iste droge, bomba i pištolj
Pripadnici odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jučer u dvije odvojene akcije dvojicu osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako saznajemo, u akciji "Pino - Trebević" provedenoj na lokalitetu Ravne na Trebeviću, uhapšen je Jasmin A., zvani Žuti (35). Kod njega su istražitelji prilikom pretresa pronašli i oduzeli više od kilograma marihuane, namijenjene za dalju prodaju.

U drugoj akciji, provedenoj na području općine Novi Grad uhapšen je Emir B. (47), kojem se, osim nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga na teret stavljaju i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, kao i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, piše Faktor.

On se sumnjiči da je zajedno sa N. M., K. H., H. B. i S. V., u periodu od januara do marta ove godine, a sam poslije njihovog hapšenja, ostvarivao kontakte sa dosad neidentifikovanim osobama od kojih je kupovao marihuanu, spid i pribor za prepakivanje i pripremanje droge za dalju prodaju. Drogu je zatim preprodavao u naselju Alipašino Polje.

Njega su policajci pretresli prilikom privođenja u Švrakinom Selu i kod njega pronašli i oduzeli dva bojeva metka. Potom su u pretresu stana koji koristi u ulici Semira Frašte na Alipašinom Polju pronašli i oduzeli 28 paketića sa marihuanom, ručnu bombu M-93, pištolj sa okvirom i jednim metkom i mobitel.

Iz MUP-a kantona Sarajevo nam je potvrđeno da će obojica uhapšenih nakon krim-obrade u MUP-u, uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Tužilaštvu kantona Sarajevo, piše Faktor.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.