15.3.2019. 15:19
0
U nesreći život izgubio mladi muzičar iz Posušja
Teške i za život opasne povrede zadobila je K. M. (24), kojoj su se mostarski ljekari satima nakon nesreće borili za život

Zdravstveno stanje povrijeđenih koji su nakon strašne saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila na cesti Mostar - Široki Brijeg, a koji su hospitalizirani u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar je stabilno, potvrđeno nam je iz te zdravstvene ustanove.

U stravičnoj nesreći koja se oko 13 sati dogodila na Žovnici, a u kojoj su učestvovala četiri automobila, na mjestu je stradao 22-godišnji Milan Mijo Đerek, mladi muzičar iz Posušja.

Teške i za život opasne povrede zadobila je K. M. (24), kojoj su se mostarski ljekari satima nakon nesreće borili za život.

- Pacijentica je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja. Zadobila je teške tjelesne povrede, a trenutno je hemodinamski i respiratorno stabilna - kazala nam je portparolka SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

S težim tjelesnim povredama, a koje, srećom, nisu opasne za život, primljena je i 28-godišnja L. T. Ona je smještena na Odjel za traumatologiju, dok je mladić M. M. (24) zadobio lakše tjelesne povrede, te je zbrinut na Odjelu za abdominalnu hirurgiju.

Prema informacijama iz MUP-a HNK, stradali Đerek bio je za volanom vozila "BMW 325", dok su ostalim vozilima, sva tri marke "mercedes", upravljali S. M. (22), A. Č. (22) te L. T. (28).

Nakon sudara, Đerekov "BMW" se od siline udara prevrnuo i udario u brdo.

S lakšim tjelesnim povredama iz nesreće je izašao S. M., dok je povrede neutvrđenog stepena zadobila A. Č.

Kantonalna tužiteljica koja vodi slučaj naredila je provođenja potrebnih vještačenja, ispitivanje tehničke ispravnosti vozila, saobraćajno vještačenje, te obdukciju tijela stradalog mladića, piše Avaz.

U trenutku nesreće mladić se kretao iz pravca Mostara prema Posušju, gdje je živio.

Njegovi prijatelji su kazali kako se najvjerovatnije vraćao sa časova gitare. Stradali mladić je, naime, bio vrlo talentovan muzičar, koji je sa kolegom sa fakulteta držao časove gitare, harmonike i klavira.

Svirao je i trubu, koja je, prema riječima njegovih prijatelja, bila njegova najveća ljubav. Često je kao ispomoć učestvovao u radu Vojnog orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Mijo će sutra u 15 sati biti sahranjen na groblju u Viru.

Iza njega su ostali neutješni roditelji otac Ivan i majka Mirjana, brat Ivan i sestra Sanja, te mnogobrojna rodbina, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.