9.4.2019. 14:37
0
"To je trajalo cijelu vječnost, krv u žilama mi se zaledila. Nosio je fantomku preko glave, nisu mu se čak ni oči vidjele. Imao je pištolj u desnoj ruci, uhvatio me i stavio ispod pulta"
Radnice kladionica se u posljednje vrijeme često nalaze ispred nišana maskirnih razbojnika. Maskirani muškarac kada pljačka, uglavnom ulazi pred kraj radnog vremena ili kada primjeti da je uposlenica sama u radnji.

Marko Opačić iz Banjaluke je uhapšen početkom marta ove godine zbog sumnje da je prijeteći pištoljem opljačkao devet sportskih kladionica na području Banjaluke i Laktaša. Ukupna svota novca koju je ukrao kreće se oko 13.000 KM.

Opačić u pljačkaške pohode išao uglavnom u večernjim satima, prenosi glas Srpske.

Navodno je u jednom takvom pohodu radnicu jedne od kladionica natjerao je da se skine i dirao je po grudima. Tada je odnio oko 3.600 KM i pobjegao ostavivši uplakanu radnicu koja je doživjela veliki šok.

Ni kladionice u glavnom gradu BiH nisu pošteđene.

Jedna od radnica koja je preživjela takav šok, pristala je za naš portal ispiričati šta je doživjela kada se našla na meti razbojnika. Identitet naše sagovornice poznat je redakciji.

"Do sada sam doživjela dvije pljačke. Prva se desila na Skenderiji, bio je kraj novembra 2016. godine, nedjelja, oko 19:00 časova. Tek sam se zaposlila tako da i nisam mogla pretpostaviti šta bi se moglo dogoditi. Razbojnik je ljubazno pokucao na vrata, bio je bez maske, ne sluteći šta se može desiti, pustila sam ga da uđe u poslovnicu. On je pri ulasku automatski izvadio nož, prebacio šal preko usta i vikao: "Neću ti ništa, samo mi daj pare!". Prosto sam ušla u pult, pritisnula panik-taster i dala mu sve što se nalazilo na pultu. U takvim situacijama mozak je u stanju da radi nadprosječnom brzinom. Sve se jako brzo desilo, a s obzirom da je "snimio" kako sam pozvala policiju, gledao je da što prije pobjegne", priča nam naša sagovornica.

Kako nam je kazala, prvo razbojništvo je ipak mnogo bolje podnijela od onog drugog, koje se desilo na ljeto 2017. godine.

"Nakon prve pljačke bila sam u šoku, ali kroz desetak dana mi je bilo bolje. Ubrzo sam zatražila premještaj iz te poslovnice u drugu, jer mi se nakon takvog iskustva, zgadila. Druga pljačka se desila u poslovnici u samom centru grada, bilo je ljeto, početak jula, ali sjećam se da je taj dan padala kiša. Oko 15:00 časova bio je pravi pljusak. U jednom trenutku sam čula kako je neko uletio i zalupio vratima svom snagom. Kada sam podigla glavu, da vidim ko je ta seljačina koja lupa vratima kao da je to njegova privatna imovina, imala sam šta i da vidim! Nosio je fantomku preko glave, nisu mu se čak ni oči vidjele i imao je pištolj u desnoj ruci, uhvatio me i stavio ispod pulta nakon čega je pretresao kompletan pult. To je  trajalo cijelu vječnost, krv u žilama mi se zaledila. Bilo me strah da mi ne naudi. Od silne frke nisam ni stigla panik-taster pritisnuti. Zatim me otjerao u wc i zatvorio, želio je da me zaključa, međutim ključ od toaleta nije postojao. Rekao je da ostanem tu, a zatim je pobjegao. Ta druga pljačka je toliku traumu i stres ostavila na mene, da nisam bila u stanju da radim. Uzela sam nekoliko dana odmora i kao u prethodnom slučaju tražila premještaj i iz te poslovnice", govori naša sagovrnica.


Kako nam je rekla, neugodna iskustva koja je do sada doživjela na svom radnom mjestu, ostavila su veliku traumu u njenom životu.


"Utjecale su te pljačke da danas budem obazrivija, kako na poslu tako i u kući, na ulici, gdje god da se nalazim. Sumnjivce tjeram s vrata redovno. Isprva je teško, bila sam na biljnim kapima za smirenje, jer mi se taj razbojnik s pištoljem znao i u snu javiti. Danas se i preko dana zaključavam dok radim" rekla nam je za kraj razgovora naša sagovornica.


Val ovakvih razbojništava koji je pogodio naše područje jedan je od najvećih sigurnosnih izazova s kojima se u posljednje vrijeme susreće naša policija. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.