10.4.2019. 13:27
3
Detalji velike policijske akcije 'City': Policajac Fahrudin Hajdarpašić javio pekaru Ramelu Jusufiju da skloni pištolj, jer će mu doći njegove kolege
Istražitelji su juče uhapsili Ramela Jusufija, vlasnika pekare na Aneksu, policajca Fahrudina Hajdarpašića, Alena Krtičića, Emira Šušića i Nejru Jusufović.

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizovao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje se*sualnih usluga, prenosi “Avaz“.

Istovremeno, sumnjiči se i za trgovinu narkoticima. Policajac Fahrudin Hajdarpašić je osumnjičen da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih djela.

Policijski službenik MUP-a KS-a se sumnjiči da je organizatoru prostitucije i trgovine drogom dojavljivao lokacije na kojima se nalazi policija, te na taj način mu pomagao da ne bude otkriven.

Navodno je Hajdaršpašić prije akcije javio Jusufiju da dolaze njegove kolege te da skloni pištolj.

Akciji City prethodili su višemjesečna istraga i praćenje osumnjičenih. Akcija je počela u zoru pretresom objekata na 11 lokacija na području opština Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, među kojima je bila i pekara Anex.
 
Prema pisanju avaza osumnjičeni su bili pod posebnim istražnim radnjama, telefoni su im presluškivani pola godine.

Suvada Kuldija, portparolka MUP-a KS-a, kazala je da je prilikom pretresa pronađen kilogram raznih vrsta droga koje su poslate na vještačenje, oduzeta je veća količina novca i oružja (jedna puška i više pištolja), mobiteli i sim-kartice.

Jedan od uhapšenih  je i Alen Krtičić zvani 'Jenor',  bivši domac. Kao maloljetni štićenik doma na Humu bio je problematičan. Sredinom decembra 2005. bježao je iz Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine Hum, potom je hapšen zbog razbojništava i teških krađa u kojima je koristio nož.
On je 2016. godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zbog razbojništva i teške krađe. 

U optužnici protiv Krtičića, između ostalog, piše da je u novembru 2014. godine prislonio maloljetniku repetiran pištolj na glavu i ukrao mu telefon, ali je osuđen za krađu mobitela, uz prijetnju da će izvaditi pištolj, piše CIN.

Fotografija Alena Fate Krticica.
Alen Krtičić (facebook)

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašič preuzeo je odbranu većine uhapšenih. Za sada su se njegovi klijenti branili šutnjom.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.