11.4.2019. 10:50
1
Šef i šefica "Metropolisa" predati Tužilaštvu
Edin Migić i Amela Ahmetspahić, koji su uhapšeni u nastavku akcije "Kasa", predati su jutros u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Radi se o šefu i šefici "Metropolisa", a sumnjiče se za krivična djela sprečavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza. 

- Oni će biti zadržani 24 sata, a nakon što ih ispita postupajuća tužiteljica, bit će odlučeno o eventualnom prijedlogu za određivanje pritvora - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. 

Pripadnici SIPA-e jučer su, osim Migića i Ahmetspahić, uhapsili još četiri osobe. 

Podsjećamo, krajem marta u policijskoj akciji "Kasa" uhapšeni su Ines Juretić i Oleg Kraublatt, direktorica i bivši vlasnik kompanije "Inspirit" koja je servisirala fiskalne kase sarajevskim ugostiteljima te u njih instalirala programe uz pomoć kojih je omogućena utaja poreza. Njima je određen jednomjesečni pritvor.

U ovoj akciji hapšeni su i Nedžad Rašidagić, vlasnik Metropolisa, Edin Vreto, vlasnik restorana Kibe Mahala, Željko Ljubas, vlasnik Luke, Nejra Ibrović, vlasnica Montane, te Šaćir Čedić, vlasnik Vatre. Oni su ubrzo nakon hapšenja pušteni na slobodu, uz mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim i svjedocima, odnosno konobarima, te zabranu prilaska objektima, prenosi faktor.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.