21.4.2019. 9:36
0
Poznat uzrok smrti brata i sestre: Pronađeno obezglavljeno i raskomadano tijelo
FOTO: Dnevni Avaz
Nediljko Ilić (57) i njegova sestra Milka Ilić (61), koji su pronađeni mrtvi u selu Ćate kod Šipova, navjerovatnije su se otrovali biljkom mrazovac, prenosi danas Dnevni Avaz.

Obdukcijom je potvrđeno da na tijelima nije bilo tragova koji ukazuju na to da su pretučeni ili ubijeni iz vatrenog oružja.

- Vjeruje se da se oboje otrovalo biljkom koja izgledom podsjeća na srijemuš ili medvjeđi luk, što će biti poznato tek nakon što se izvrše dodatne analize - rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da su Nediljkovo tijelo izgrizle divlje životinje.

- Tijelo je bilo obezglavljeno i nedostajali su ruke i neki drugi dijelovi, a sve te povrede su nastale nakon njegove smrti - rekao je isti izvor.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci potvrdili su da su tijela pronađena u četvrtak. Nediljko je pronađen u dvorištu, a njegova sestra u porodičnoj kući, koja se nalazi na osami, okružena šumom, prenosi Avaz.

- Uviđaj su obavili dežurni tužilac Željko Blažić i policajci iz Šipova. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja - rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Tužilaštva.

Mještani susjednih Strojica pričaju da brata i sestru duže vrijeme niko nije viđao po selu i pretpostavlja se da su danima bili mrtvi. Navodno je jedan čobanin, dok je čuvao stoku, uočio raskomadano tijelo i pozvao policiju.

- Čuli smo da je tijelo bilo obezglavljeno. Navodno su nedostajali i dijelovi ruku, a pojedine kosti pronađene su oglodane nekoliko metara dalje. To je strašno! Niko nije zaslužio da tako okonča - pričaju mještani Strojica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.