8.10.2019. 15:45
3
Ovo su osobe koje su izdavale lažne vozačke dozvole u Sarajevu: Na ulicama Sarajeva sada imamo barem 10 potencijalnih "ubica za volanom"!
FOTO: Dnevni Avaz
Troje od šestero uhapšenih u jučerašnjoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

U akciji, koja će biti nastavljena, "pala" je i pripadnica Administrativnog sektora MUP-a KS u Novom Sarajevu. Kako saznaje Dnevni Avaz, riječ je o referentici za izdavanje vozačkih dozvola u MUP-u KS. Druge dvije osobe imale su ulogu posrednika.

Prema pisanju portala Faktor, Tužilaštvu KS su danas predati referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru administarcije MUP-a KS, Hasiba Z., te posrednik i korisnik lažne vozačke dozvole Ramiz T., kao i Zuhdija S.

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izdavanja vozačkih dozvola na području Kantona Sarajevo. Prema informacijama koje je objavio Avaz, osumnjičeni su da su izdali najmanje 10 vozačkih dozvola bez položenog vozačkog ispita.

Na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara, te krivotvorenje dokumenata. Nakon što budu ispitani, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete. 

Saopćenje MUP-a KS

Na zvaničnom sajtu MUP-a KS danas je objavljeno sljedeće saopćenje, koje prenosimo u cjelosti:

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je pod nadzorom i u skladu s naredbom Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS.

Ovo je dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima, jačamo integritet u radu, ali i vratimo povjerenje građana u rad Ministarstva.

Odlučni smo da se obračunamo sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja naših uposlenika i samim tim doprinesemo borbi protiv korupcije koja predstavlja najveću opasnost za naše društvo.

Naglašavamo, MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a KS koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

"Osumnjičeni će biti zadržani u Tužilaštvu KS naredna 24 sata, a postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS. Azra Bavčić.

Imamo barem 10 potencijalnih "ubica za volanom" na cestama

Podsjećanja radi, kada je u pitanju ova akcija, u posljednjih nekoliko mjeseci izdato je najmanje deset nelegalnih vozačkih dozvola. 

Slobodnije rečeno, na cestama u Kantonu Sarajevo sada imamo najmanje 10 "novokomponovanih" vozača koji nikada nisu polagali nikakav vozački ispit, učili o propisima u saobraćaju, te koji sada predstavljaju veliku opasnost po ostale učesnike saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Mediji navode da je istraga u početnoj fazi, te da se ovaj broj nelegalnih vozačkih dozvola na području Kantona Sarajevo može povećati u narednim danima, što će u konačnici značiti, odnosno što već znači, da na ulicama Sarajeva imamo više od 10 osoba koje nikada nisu polagale vozačke ispite i koji mogu biti, da nazovemo stvari pravim imenom, potencijalne "ubice za volanom".

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.