24.10.2019. 16:47
0
Zatražen pritvor za Antu Palavru koji se sumnjiči da je ubio boksera Džemala Mahmića
Tužilaštvo ZDK uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora Anti Palavri, koji se sumnjiči da je ubio Džemala Mahmić, bivšeg šampiona u kikboksu, prenosi Avaz.

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, tužilac je uputio prijedlog jer postojl opasnost od bijega osumnjičenog.

- Ali i jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji opravdana bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ubistva ili neko drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža i jer se za predmetno krivično djelo može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža, a zbog načina izvršenja, kao i posljedica ovog krivičnog djela određivanje pritvora je neophodno i za sigurnost građana - kaže Poljac.

Podsjetimo, Palavra, inače MMA borac iz Nove Bile, je usred dana izrešetao Mahmića u jednoj zeničkoj buregdžinici. Usljed višestrukih povreda, Mahmić je podlegao u zeničkoj bolnici tokom pokušaja reanimacije.

Palavra je najprije bio u bijegu 24 sata, nakon čega se, poslije cjelonoćnih pregovora policije s porodicom i prijateljima predao.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.