6.11.2019. 12:33
2
Nedžad je ranije dolazio u kuću sa Sanelom: Raznio se bombom 20-ak sekundi nakon ispaljenog hica, raznesena mu šaka, te je imao rane na butini i glavi od gelera
FOTO: Facebook
Nedžad Čaušević izvršio je samoubistvo nekoliko sati nakon što je u sarajevskom naselju Nedžarići ubio Sanelu Trsten, te ranio Senadu Muhić, uposlenicu Parka.

Senadu Muhić je pogodio zalutali metak nakon što je Čaušević pucao iz oružja, te joj nanio lakše tjelesne povrede. U mjestu Šerifići, selu gdje je živio Čaušević, njegove komšije su poručile da je bio "normalan momak", te da se nije moglo naslutiti da će napraviti nešto slično. 

Podsjećanja radi, čerdesetjednogodišnji Nedžad Čaušević, koji je rano jučer ujutro u Aleji Bosne Srebrne u sarajevskom naselju Nedžarići hicima iz automatske puške ubio Sanelu Trsten sa kojom je bio u vezi i ranio uposlenicu Parka, ubio se aktiviravši ručnu bombu u šumi u okolini sela Šerifići na području Istočne Ilidže. Malo prije nego što je izvršio samoubistvo, Čaušević je pucao iz puške na pripadnike MUP-a KS.

Čaušević lociran na području Krupca

Istražitelji su, prema pisanju Faktora, vrlo brzo došli do informacija o vozilu koje je koristio osumnjičeni, a koje je locirano na području Krupca. Pregledom kamera videonadzora te informacije su kasnije i potvrđene. 

Policija je saznala da on posjeduje kuću u selu Šerifići, te je odmah opkolila kuću i putem megafona pozivala osumnjičenog da se preda. Međutim, ubrzo je utvrđeno da se on ne nalazi u tom objektu, te da se krije negdje u šumi. Nedugo nakon toga, policija je pronašla njegov Golf II kojim se dovezao nakon ubistva u Nedžarićima.

U vozilu nije bilo ni osumnjičenog ni oružja, te je policiji bilo jasno da imaju posla sa naoružanom osobom, opasnom po okolinu, a onda je potraga za Čauševićem nastavljena.

Timovi specijalaca MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnika Žandarmerije iz Istočnog Sarajeva krenuli su sa pregledavanjem šume od mjesta pronalaska vozila prema vrhu Gušća brda na čijim padinama se potraga odvijala, prenosi Faktor.

Čaušević se "raznio" bombom 20-ak sekundi nakon ispaljenog hica

Kada je shvatio da je opkoljen, Čaušević je ispalio jedan hitac, iako nije poznato da li je direktno pucao prema policajcima, ili je pucao u vazduh. Dvadesetak sekundi nakon toga se čula jaka eksplozija, što upućuje na to da je u tom momentu Nedžad Čaušević aktivirao ručnu bombu i izvršio samoubistvo.

Nakon nekoliko sekundi, pripadnici policije su oprezno opkolili mjesto gdje je Čaušević aktivirao bombu. Nije davao znakove života i bio je u ležećem položaju, pa je policija prvo morala utvrditi da li je negdje u blizini ili ispod sebe ostavio novu bombu. Na prstu lijeve ruke ostao mu je osigurač bombe "kašikare", dok mu je u eksploziji raznesena desna šaka. Osim toga, imao je veliku ranu na butini i povrede sa desne strane glave od gelera, prenosi portal Faktor.

Nije isključeno ni to da je planirao baciti bombu prema policiji, pa se okliznuo i pao. Te informacije će biti utvrđene nakon istrage, ali se sumnja da je do samoubistva došlo tako što je ubica Sanele Trsten nespretno pao i aktivirao bombu.

Motiv vjerovatno ljubomora

Mještani sela Šerifići kazali su da je Čaušević bio "normalan momak", da je bio u vezi sa djevojkom koju je ubio, da je čak sa njom dolazio i u svoju kuću, ali da nikada nisu čuli svađu između njih dvoje, niti se dalo naslutiti da su imali nekakvih problema.

Čauševićevo tijelo kasno jučer popodne izvučeno je iz šume na lokalitetu Gušća brdo, te je prebačeno u prosekturu Miljevići u Istočnom Sarajevu, gdje će po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo biti obavljena obdukcija. 

Za danas je, prema pisanju Faktora, zakazana i obdukcija tijela Čauševićeve žrtve Sanele Trsten, po nalogu Tužilaštva kantona Sarajevo, bit će obavljena u prosekturi Bare u Sarajevu. 

Podsjećanja radi, iz MUP-a KS jučer su kazali da je rano govoriti o motivima ovog ubistva, a nezvanično se moglo čuti da je Sanela prije nekog vremena ostavila Nedžada, a on se sa tom činjenicom nije mogao pomiriti. Navodno ju je zvao i proganjao, čak joj je i prijetio, da bi sve kulminiralo jučer svirepim ubistvom ove žene u sarajevskom naselju Nedžarići.

Novo ubistvo u Sarajevu zbog ljubomore

Ovo je drugo svirepo ubistvo u Sarajevu u kojem je ubijena žena, a sumnja se da su oba počinjena upravo zbog ljubomore. 

Podsjećanja radi, sredinom mjeseca oktobra ove godine Edvin A. (25) osumnjičen je da je iz ljubomore ubio svoju djevojku Sumeju Dedović (25) iz Goražda. Prema tada nezvaničnim informacija, ubijena djevojka je živjela u Sarajevu, a bila je u ljubavnoj vezi sa Edvinom.

Prema pričama ljudi koji su bili u istoj kafani, kada su došli do tog lokala oni su se ispred posvađali, ali poslije nekoliko trenutaka ušli su unutra i naručili piće. U neko doba, njih dvoje su izašli ispred objekta i navodno se opet posvađali, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. Istovremeno je neko povikao "ubiše djevojku", nakon čega je nastala panika.

Nedugo nakon toga, inspektori su složili kockice i povezali da je ubistvo počinio Edvin A. koji je uhapšen. Edvin A. je imao dva pištolja za koje je imao dozvole.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.