6.12.2019. 12:37
0
"Sva četvorica su išla u isti razred. Bili su sjajni momci i nerazdvojni drugovi. Ovo je najteži dan za našu školu"
Bosanska Gradiška u velikoj je žalosti zbog pogibije maturanata Tehničke škole Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18). Dvojica vršnjaka poginula su u stravičnoj nesreći u srijedu pred samu ponoć, kada su povrijeđeni njihovi školski drugovi Miroslav Kozomara (19) i Marko Stević (18), prenosi Dnevni Avaz.

Nesreća se dogodila u mjestu Vrbaška, na dionici koja je nepregledna i važi za vrlo opasnu. Gradska uprava donijela je odluku da na dan sahrane bude Dan žalosti na području grada.

U Tehničkoj školi, koju su pohađala četvorica mladića, muk i tišina. Nisu se čuli uobičajeni graja i žamor, nije bilo osmijeha na licima đaka, koji su izgubili drugare iz školskih klupa. Pognutih glava i kroz suze iskazivali su bol zbog tragedije koja ih je zadesila.

- Sva četvorica su išla u isti razred. Bili su sjajni momci i nerazdvojni drugovi. Ovo je najteži dan za našu školu - rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole.

Sahrana Davora Mijatovića zakazana je za subotu, još nema smrtovnica za pokojnog Miloša Švraku. Obojica mladića nedavno su proslavila punoljetstvo, bili su sportisti, piše Avaz.

Povrijeđeni vozač Miroslav Kozomara zadržan je na bolničkom liječenju, dok je suvozač Marko Stević poslije ukazane ljekarske pomoći pušten kući. 

Mještani Vrbaške kažu da je više od deset ljudskih života izgubljeno na istom mjestu. Tragedija se dogodila na neosvijetljenom dijelu puta, na izlazu iz krivine, 100 metara od ulaza na autoput. Tu su i most preko rijeke Jablanice i bočni njivski putevi.

– Katastrofa, na ovoj krivini poginulo je najmanje deset ljudi. Na toj kritičnoj tački ništa se ne vidi, jer nema rasvjete, okolo je šiblje i šuma, a taj dio nije ni naseljen. Kad kiša pada i kad je magla, to je katastrofa - rekao je jedan mještanin Vrbaške.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.