27.5.2020. 15:32
0
Osumnjičen za uzgajanje kanabisa i prodaje amfetamina: Seadu Panduru određen pritvor
Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana Seadu Panduru zv. „Sejo“ (1975.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 st. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH).

Naime, Sead Pandur zv. „Sejo“ se sumnjiči da je tokom maja 2020. godine, u Mostaru, na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, radi dalje prodaje uzgajao dvadeset sedam (27) stabljika opojne droge Cannabis Sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te nabavio radi dalje prodaje krajnjim konzumentima opojnu drogu Amfetamin u količini oko 50 grama.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNŽ/K, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.