14.6.2020. 20:10
0
Tužilaštvo USK: Sprovođenje prevaranata koji su htjeli iznuditi 45.000 eura
Dva muškarca iz Prijedora, uhapšena u akciji Federalne uprave policije na području Ključa, sprovedena su u ispostavu Tužilaštva USK u Sanskom Mostu.

Predati su Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Osobe inicijala M.I. (1958.) i D.T. (1986.) osumnjičeni su za prevaru.

Naime, uhapšeni su nakon primopredaje novca koji su htjeli uzeti od oštećenog, dovodeći ga u zabludu. Obećali su mu da će za 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz zatvora.

"Na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije par dana uspijeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je 13. juna bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura", naveli su iz FUP-a.

Tokom pretresa ove dvojice uhapšenih muškaraca, kao i njihovih vozila pronađen je novac. Pretreseni su i stambeni objekti u Prijedoru koje koriste, kada su pronađeni i oduzeti oružje, municija i drugi predmeti.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.