3.7.2020. 18:44
0
Pratilac Gorana Salihovića uhapšen sa drogom
Francuska policija uhapsila je sinoć Mirsada Memića, bivšeg službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i pratioca bivšeg glavnog državnog tužioca Gordana Salihovića, saznaje Oslobođenje.

Policija je u Memićevom autu pronašla 80 kilograma droge. O Memićevom hapšenju danas su, putem Interpola, službeno obaviještene bh. vlasti.

Podsjećamo, Mirsad Memić je godinama bio neposredni pratilac Gorana Salihovića, a upravo je on bio veza između bivšeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH i presuđivanog kriminalca iz Lukavca - Almira Bilalića. Odmah nakon suspenzije Gorana Salihovića, Memiću je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH oduzela dozvolu za pristup tajnim podacima, zbog čega je i otpušten iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

O Memićevom vezama sa osobama iz krim miljea obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, ali protiv njega nikad nisu poduzete istražne radnje. Ipak, Memić je na kraju uhapšen sa 80 kilograma droge u Francuskoj, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.