3.3.2021. 8:53
0
Koga to SIPA jutros hapsi zbog firme koja je dobila višemilionski tender?
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros hapšenja na području Gračanice, saznaje i prenosi Dnevni Avaz.

Akcija je usmjerena protiv osobe osumnjičene za korupciju.

Riječ je o jednoj osobi. Radi se o nastavku akcije "Rudnik" kada je prije 15 dana hapšen Enver Bijedić, državni poslanik i još pet osoba.

Avaz saznaje da se jutrošnji pretres odnosi na firmu koja je dobila  višemilionski tender za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla.

Riječ je o ugovoru za bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina u vrijednosti od 5,5 miliona maraka koji je Rudnik soli Tuzla 12. februara dodijelio firmi "Mining & Drilling" iz Gračanice.

Prije 15 dana, osim Bijedića, hapšeni su i Aziz Čačković, aktuelni direktor rudnika, zatim zaposlenici Amir Tursunović i Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić iz kompanije "Mining & Drilling" iz Gračanice. No Tužilaštvo TK umjesto pritvora tražilo je mjere zabrane pa se brane sa slobode.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.