8.4.2021. 12:55
0
Tuga kakvu škola ne pamti: Vi ste svoju misiju u ovoj Dolini suza odradile, Vesna bješe glasna, Željka tiha, obje nasmijane
Slučaj koji se ovih dana dogodio u Širokom Brijegu, tačnije, Drugoj osnovnoj školi, pogodio je cijelu lokalnu zajednicu.

Dvije prosvjetne radnice preminule su u istoj sedmici, a kako su nam rekle njihove kolege, Željka Soldo i Vesna Galić su preminule od posljedica zaraze koronom.

Prijatelji i kolege se na društvenim mrežama opraštaju od njih.

- Ne stigosmo se oporaviti ni od prvog šoka, a već stiže drugi. Jučer smo na vječno počivalište ispratili kolegicu Vesnu Galić, a već sutra nas čeka ispraćaj kolegice Željke Soldo.

Bez pozdrava, na vrhuncu karijere dvije prosvjetne djelatnice napustile su nas; prerano, neočekivano, nepojmljivo. Učionice pune znatiželjnih i veselih dječjih pogleda zamijenile su vječnom tišinom. Obje su bile borci i vrijedne djelatnice naše škole. Toliko kontrasta u osobnostima, a opet toliko toga istog. Vesna bješe glasna, Željka tiha, obje nasmijane…

Vi ste, drage kolegice, svoju misiju u ovoj Dolini suza odradile. Hvala vam na svemu. Počivajte u miru Božjem! Ovo je posljednji pozdrav, posljednje zbogom od vaše Druge osnovne škole Široki Brijeg. Vaša imena upisana su zlatnim slovima u srca svih nas, napisale su njihove kolege, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.