23.3.2024. 11:58
0
Francuski mediji danima izvještavaju o ovom šokantnom slučaju: Žena koju je ubio sin u Francuskoj je iz BiH
FOTO: ilustracija
Francuski mediji već danima izvještavaju o porodičnoj tragediji u kojoj je sin ubio majku, a danas su se pojavili i novi detalji.Naime, u prvi mah je objavljeno da je Srbin ubio majku, da bi se danas ispostavilo da je riječ o porodici iz Bosne i Hercegovine, koja je izbjegla nakon rata u Francusku.

Kako je već objavljeno, ubistvo se desilo u Bouxieres-aux-Dames, u blizini Nansija, na istoku Francuske. U svojoj kući ubijena je majka Biljana. Policija je uhapsila jednog od njenih sinova, osumnjičenog da je počinio ubistvo. Biljana je pored ovog sina, imala još dvoje djece, sina i kćerku.

Njeni poznanici i ljudi za koje je radila u prvom svjedočenju za francuske medije otkrivaju kakva je žena bila Biljana. Izabel, jedna od njenih poslodavaca kaže da je nevjerovatno da je Biljana preživjela rat u BiH da bi dočekala da joj se desi ovako nešto za šta je optužen njen sin.

Mediji prenose da se ona godinama bavila čišćenjem kuća kod privatnih lica. Ova majka, stara 52 godine, imala je nekoliko poslodavaca. Izabel, jedna od njih, govori o ovoj ženi i kakva je ona bila.

U srijedu ujutru, dan posle tragedije, Izabel je došla u porodični dom: „Ona je nekoliko godina radila u mojoj kući kao čistačica“.

Šokirana, saznala je za njenu smrt u novinama odmah sutradan poslije ubistva: „Trebala je da dođe na posao u moju kuću juče popodne. Zvala sam je nekoliko puta, ali se nije javljala. Bila sam zabrinuta, jer obično uvijek najavi ako neće doći ili ako ima problem.“

Pošto je već neko vrijeme poznavala, Izabel je željela da kaže par iskrenih reči Biljani:

„Bila je divna, pozitivna osoba, uvijek sa osmijehom. Bila je tako ljupka i ljubazna da je u svemu vidjela lijepo.”

Dodaje da je bila izuzetno hrabra žena koja je preživjela strahote rata i započela novi život u Francuskoj: „Sa porodicom je pobjegla od rata u BiH da bi došla u Francusku. Svuda je trčala i vrijedno radila za svoju djecu. Osim toga, radila je i za mnoga druga privatna lica u gradu.”

Kaže da se Biljana uvijek snalazila, uprkos problemima.

„Nikad nije odustala uprkos svim poteškoćama. Malo je pričala o tome kako ne bi smetala ljudima“, zaključuje Izabel, prenosi Slobodna Bosna.

Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.