25.4.2024. 12:20
0
Muškarac iz BiH proganjao djevojku čak i kad je bila s momkom: "Vidjet će svog Boga kad ostane sama"
FOTO: ilustracija
Željko J. (35) optužen je da je mjesecima proganjao N. D. u Rogatici, slao joj poruke, pratio i uhodio čak i kada je bila sa momkom.

Osnovni  sud u Višegradu potvrdio je optužnicu koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Višegradu.

Optužnicom se Željku J. stavlja na teret da je od decembra 2021. godine do 15. maja 2022. godine uporno pratio i uhodio N. D., s njom direktno i preko trećih lica nastojao uspostaviti neželjeni kontakt.

- Slao joj je poruke putem telefona i društvenih mreža, pozivao je, na ulici joj u prolazu iz automobila dobacivao i provocirao, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, putem društvenih mreža slao je poruke i bratu oštećene N. D., iako je znao da ona ne želi kontakt sa njim.

On je bio uporan pa je 15. maja 2022. godine, dok je djevojka bila u društvu sa svojim momkom P. D. i šetala u Rogatici, zaustavio se pored njih automobilom, otvorio prozor i rekao P. D. da će mu poslati unutrašnju kontrolu MUP-a RS.

- Opsovao mu je i majku, dok je oštećenoj N. D. rekao da će kad tad ostati sama i ‘vidjeti svog Boga kad ostane sama‘, nakon čega je nastavio kretanje ulicom. Okrenuo se vozilom i opet krenuo u njihovom pravcu, navodi se u optužnici.

Zatim su se N. D. i P. D. sklonili u drugu ulicu dok nije prošao automobilom.

- To je kod N. D. izazvao osjećaj uznemirenosti, tjeskobe i straha za vlastitu sigurnost i sigurnost njoj bliskih osoba, dodaje se u optužnici, pišu Nezavisne.

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.