15.12.2015. 12:45
0
Tragedija na Dobrinji: Dječak skočio sa 8. sprata, zadobio višestruke povrede i preminuo
U sarajevskom naselju Dobrinja 5, u ulici Branislava Nušića na broju 166 jučer je u poslijepodnevnim satima došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradao maloljetnik.

Petnaestogodišnji dječak, prema policijskim izjavama, najvjerovatnije je izvršio samoubistvo skočivši sa 8. sprata zgrade.

Identitet maloljetnika još uvijek nije saopćen, a neposredno prije samoubistva prijavljen je požar u haustoru i to na 8. spratu, na kojem se nalazi i stan iz kojeg je, kako se sumnja, dječak skočio.

Komšije su nazvale vatrogasce čim su primjetili požar, međutim, za njihovom intervencijom nije bilo potrebe, jer je požar ugašen prije njihovog dolaska. 

Na mjesto događaja došla je i kantonalna tužiteljica Jasmina Iftić, koja je rukovodila uviđajem.

"Dežurni kantonalni tužilac obaviješten je od strane MUP-a KS,tačnije od PU Novi Grad da je u ulici Branislava Nušića pronađeno beživotno tijelo petnaestogodišnjaka. Službenici MUP-a KS obavili su uviđaj uz prisustvo sudskog vještaka. Prilikom uviđaja izuzeti su svi relevantni tragovi. Postupajući tužilac izdao je naredbu za obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti", rekla je za naš portal Azra Bavčić iz Tužilaštva KS.

Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke koji se također sinoć našao na mjestu događaja rekao je da je obdukcija danas završena.

"Maloljetnik je zadobio višestruke povrede više dijelova tijela. Sve su te povrede konzistentne sa padom"
, rekao je za Source Nermin Sarajlić.

Portparol MUP-a KS je rekao da je prvo došlo do požara, a nakon toga je maloljetnik skočio. 

"Oko 16.10 sati obaviješten je MUP KS da je u haustoru zgrade u ulici Branislava Nušića na 8. spratu izbio požar, te da je potom maloljetnik skočio iz stana"
, rekao je Nefić na licu mjesta.

Na mjestu tragedije nije bilo nikoga od članova porodice ili prijatelja smrtno stradalog dječaka. U međuvremenu se pojavila informacija da dječak od utorka nije bio u školi, međutim, to niko nije želio potvrditi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.