5.1.2016. 21:25
0
Sindikat osnovnog obrazovanja FBiH: Slučaj Mahira Rakovca se ne smije nikome desiti
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH istaklo je u saopćenju da se slučaj četrnaestogodišnjeg Mahira Rakovca nikada, nikome i nigdje ne desi.

- Imamo pravo na to, jer smo se zakleli na vječnu odanost našoj djeci, jer smo se zakleli da je njihov svijet naš svijet i da ćemo ih štititi i voljeti, ništa manje nego sami sebe - naglasili su.

Pozivaju one koji nisu ovako činili i živjeli u svojim učionicama na ovakav način, da se sami pozovu na odgovornost i objasne zašto je "pogled u dječje oko, zagrljaj i topla riječ za njih bila preskupa" i zašto su bili nedodirljivi.

Smatraju da je svaki uspjeh djeteta u učionici njihov uspjeh, da je njihova sreća, sreća cijelog čovječanstva te da je njihov sretan i ljudski pogled, ogledalo i prozor u svijet.

Također pozivaju na odgovornost i roditelje ukoliko su njihova djeca "ugasila jednu mladost i zatvorila obzorja jednog sretnog djetinjstva".

- Kaznite se sami, živite bez osjećaja sreće, jer to je najveća bol koju, poslije osjećaja majke našeg Mahira, možete doživjeti. Niko pred ovim što se desilo nema opravdanja, svi moramo i trebamo disati u smjeru koji se zove da se nikad nikom ne desi - zaključeno je u saopćenju Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.