22.2.2016. 12:20
0
Hapšenja u Sarajevu: SIPA u nastavku akcija "Coral“ i "Tango“ lišila slobode tri osobe
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u nastavku akcija "Coral“ i "Tango“, na području Sarajeva slobode lišili tri osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N.Č. (1982) i D.K. (1949) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezna utaja pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge privrednom društvu "Holiday Resort d.o.o. Sarajevo“ i osoba inicijala S.F. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na prostituciju.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Akcije "Coral“ i "Tango“ počele su 8. oktobra 2015. godine kada su pretreseni objekti na deset lokacija na području Sarajeva i slobode lišeno 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i navođenje na prostituciju.

Osobe lišene slobode u današnjoj akciji privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.