25.2.2016. 8:50
2
Vještak na suđenju: Kerim Mudželet nije bio pod dejstvom alkohola i droga, ali je vozio skoro 100 km/h
Jučer je u Kantonalno sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Kerimu Mudželetu koji je 9. juna prošle godine na tramvjaskoj stanici kod Predsjedništva BiH automobilom usmrtio Jelenu Opričić iz Srbije, dok je 31-godišnji Eistfeld Reschke iz Berlina teško povrijeđen.

Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević kazao je da Mudželet kobne večeri nije bio pod dejstvom alkohola i opojnih droga, ali da je vozio 97,45 kilometara na sat i da mu je bilo potrebno oko 71,5 metara da se zaustavi. U momentu nesreće Jelena i Eistfeld s bili van kolovoza i udar nisu mogli predvidjeti niti izbjeći.

Naveo je iskaz radnika obezbjeđenja zgrade Predsjedništva BiH, koji je kazao kako je čuo strašnu škripu kočnica i vidio auto kako se zanosi i iskače na trotoar, piše Faktor. 

Alen Nakić, advokat Kerima Mudželeta kazao je da je nalaz vještaka nezakonit jer je izveden na osnovu uviđaja za koji nije postojala pismena naredba Tužilaštva. Tužiteljica Šejla Heljić je izjavila da je naredba izdata naknadno, ali da ista nije bila ni potrebna jer je uviđajem rukovodio tužilac. 

Nakić je zatražio ukidanje pritvora, ali sudija Jasenko Ružić je odbio ovaj prijedlog jer nisu ispunjeni zakonski uslovi. 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.