16.3.2016. 20:01
0
Uplakani Kerim Mudželet tražio ukidanje pritvora, taksista se prisjetio jauka nakon nesreće
Saslušanjem svjedoka Dževada Kukana i vještaka Hamze Žuje je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje 20-godišnjem Kerimu Mudželetu, koji je 9. juna 2015. godine na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH u centru Sarajeva, automobilom usmrtio Jelenu Opričić (26) iz Kladova u Srbiji, dok je njen prijatelj Jorg Eistfeld Reschke (31) iz Berlina teško povrijeđen.

Taksista Dževad Kukan ispričao je da je kritičnog dana vozio mušteriju, te da je kroz Radićevu izašao na Titovu ulicu. 

Odgovarajući na pitanja tužioca Dragana Slijepčevića i branioca optuženog advokata Alena Nakića, svjedok je rekao da se u trenutku nesreće zadesio na tramvajskim šinama, nedaleko od zgrade Predsjedništva, te je ispričao da je vidio da su se sivi Audi A6 i žuti Renault Megan utrkivali obalom i Titovom ulicom, a crni Peugeot je izazvao udes. 

Pojasnio je da je Audi A6 vozio iz trake u traku, te velikom brzinom projurio kraj njega dok je bio na tramvajskim šinama kod Predsjedništva. U istom trenutku iza svog vozila začuo je udar i jauke. Izašao je iz vozila te pozvao policiju. Potom je odvezao mušteriju te se vratio da policajcima da izjavu.

Vještak Hamza Žujo pojasnio je da je pregledajući medicinsku dokumentaciju zaključio da je Jorg Eistfeld Reschke u ovom udesu zadobio tešku povredu rebara djelovanjem tupog predmeta i lakšu povredu glave usljed pada na tlo.

Advokat Nakić i uplakani Mudželet zatražili su i po treći put tokom suđenja da se optuženom ukine pritvor koji traje već devet mjeseci. 

Sudsko vijeće je odbilo ovaj prijedlog i suđenje zakazalo za 29. mart.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.