17.4.2016. 14:04
0
U naselju Gornje Dubrave u požaru smrtno stradao R.O.
U naselju Gornje Dubrave, općina Živinice, jučer je došlo do požara na privatnom stambenom objektu u kome je smrtno stradao vlasnik kuće R.O.

Požar je lokalizovan i ugašen, navedeno je u izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

U izvještaju se još navodi da je Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj imala intervenciju u mjestu Zekići, gdje je došlo do šumskog požara, niskog rastinja i suhe trave.

S obzirom da se na tom lokalitetu nalazi minsko polje, vatrogasna jedinica nije mogla intervenisati. Pripreman je okolni teren kako bi se spriječilo širenje požara. U toku noći je uspostavljena i dežura uposlenika Šumske uprave Maglaj.

Požar je još aktivan.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara imala je pet intervencija na gašenju požara, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Široki Brijeg imalo je intervenciju na lokalitetu Dabil, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. 

Na području Unsko-sanskog kantona vatrogasne jedinice imale su tri intervencije na gašenju požara koji je zahvatio nisko rastinje, na reonu Gudavci u Bosanskoj Krupi, u reonu Banja Ilidža u Sanskom Mostu, te u mjestu Johovica, u velikoj Kladuši, gdje je gorjela šuma i njiva.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je šest manjih intervencija na gašenju požara niskog rastinja, smeća u kontejneru i električnih instalacija.

Profesionalna vatrogasna  jedinica Zavidovići imala je intervenciju na gašenju šumskog požara na manjoj površini u mjestu Bajvati, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.