30.5.2016. 17:19
0
Za ubistvo brata ispred kuće u Foči dobio 12 godina zatvora
Vijeće Okružnog suda u Trebinju na čelu sa sudijom Harisom Hakalovićem osudilo je danas na 12 godina i četiri mjeseca zatvora Milivoja Milanovića iz Foče, koji je 3. decembra 2014. godine ubio brata Zorana ispred porodične kuće u ovom gradu.

Milivoje Milanović je proglašen krivim za ubistvo brata ispred kuće u Ulici Miloša Obilića u Foči, u kojoj, osim njihove dvije porodice, živi i porodica njihovog trećeg brata, ali ubistvo nije imalo očevidaca, a Milivoje se nakon ubistva predao sam. 

"Za ovo krivično djelo mu se dodjeljuje kazna zatvora u trajanju od 12 godina, dok mu se za nedozvoljeno držanje poluautomatske vojničke puške pronađene u garaži dodjeljuje još šest mjeseci, pa je jedinstvena kazna zatvora 12 godina i četiri mjeseca, u koju se uračunava pritvor od 3. decembra 2014, kada je uhapšen", izrekao je u sudija Hakalović, pišu Nezavisne. 

Obrazložio je da je dokazano kako je iz neposredne blizine, ne dalje od 1,6 metara, Milanović brata pogodio s osam metaka iz pištolja CZ 7,62 milimetra u gornji dio trupa, što nema veze s kasnije oduzetom puškom, te da je zbog prostrelnih rana nastupila bratova smrt. 

Hakalović je naveo da, iako je Milanović bio smanjeno, ali ne i vidno neuračunjiv, uzete su u obzir i olakšavajuće okolnosti da je porodičan čovjek, koji nikada ranije nije bio kažnjavan i nije imao poroka. Sva|a braće izbila je, navodno, zbog nekretnina, kada je pokojni Zoran, po Milivojevim tvrdnjama, na brata potegao sjekiru, ali je to sud odbacio.

(Merima Druškić/Nezavisne)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.