15.6.2016. 17:19
0
Akcija "Mreža" na području ZDK: Uhapšeno 30 osoba zbog prodaje droge i nedozvoljenog držanja oružja
Opsežna policijska akcija kodnog naziva "Mreža", koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizirane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", rezultirala je hapšenjem 30 osoba, pretresima stambenih objekata i pokretnih stvari s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Aktivnosti policijskih timova rezultirale su otkrivanjem, lociranjem i lišenjem slobode osoba, koja su prema prikupljenim saznanjima vršila navedena krivična djela, kao i pronalaskom veće količine opojnih droga, nelegalnog oružja, te drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Tokom izvršenih pretresa pronađeno je, i privremeno oduzeto, osam putničkih motornih vozila, 60 mobilnih telefonskih aparata, novac u iznosu od oko 60.000 KM, šest pušaka, pet pištolja, pet digitalnih vaga, kao i značajna količina opojnih droga i municije. Pronađena materija i predmeti su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Akcija "Mreža" rezultirala je ostvarenom odličnom saradnjom s drugim policijskim agencijama, jer su kontinuirano razmjenjivani operativni podaci s Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, Graničnom policijom BiH, te policijom Austrije i SR Njemačke. 

Naznačena  saradnja i koordinirani operativni rad su rezultirali pronalaskom veće količine opojnih droga u blizini graničnog prijelaza kod Trebinja, pronalaskom i oduzimanjem veće količine nelegalnog oružja na graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao i otkrivanjem i lišenjem slobode kriminalnih grupa u Njemačkoj i Austriji, koje su se sumnjičile za izvršenje većeg broja teških krađa u kuće i stanove.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.