8.9.2016. 22:50
0
Samir Kurtović, optuženi za navođenje na prostituciju: Štrajkujem glađu već 20 dana, rana mi stalno curi
Jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu bivša recepcionerka hotela Imzit Arijana Pamuk potvrdila da je Samir Kurtović, optuženi za navođenje na prostituciju, dovodio djevojke u hotel i plaćao sobe u kojima su po nekoliko sati boravile s različitim muškarcima.

"Gosti koji dođu na dnevni boravak koji može biti i u pola noći ne prijavljuju se, odnosno ne uzima im se dokumentacija na uvid. Lični podaci se uzimaju samo od onih koji ostaju da prenoće", pojasnila je Pamuk te dodala da usluga „dnevnog boravka“ košta od 30 do 40 KM, piše Faktor. 

Pamuk je u hotelu radila od 2006. do 2012. godine, a Kurtović je, tvrdi, počela viđati 2009. godine. Osim njega, djevojkama su boravak u hotelu nekad plaćali i muškarci s kojima su bile. 

"Viđala sam ga samo u noćnoj smjeni, koja traje od sedam sati navečer do sedam sati ujutro",  kazala je Pamuk.

Svjedokinja je kazala da pretpostavlja šta su djevojke s muškarcima radile u sobi, ali Sud joj nakon prigovora advokata optuženih nije dozvolio da objasni šta je pod tim mislila.

Optužnicom su obhvaćeni i Nemanja Janković i Omer Nargalić. Postupak protiv Melise Šehović Cece, koja je sporazmno priznala krivicu i koja je osuđena na dvije godine uslovne kazne, je bio izdvojen. 

Kurtović se na ročištu požalio na loše zdravstveno stanje nakon operacije crijeva. 

"Ja štrajkujem glađu već 20 dana, rana mi stalno curi, a vi nikako da date saglasnost da idem u bolnicu", kazao je Kurtović obraćajući se predsjedavajućoj Vijeća Roziti Šimić. Ona je kazala da je u jutarnjim satima data saglasnost kako bi optuženi mogao dobiti svu potrebnu medicinsku njegu, piše Faktor. 

(Foto: Faktor)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.