23.9.2016. 11:29
0
U Starom Gradu u Sarajevu uhapšeni momak i djevojka zbog dilanja droge, pronađen heroin
U okviru kodne akcije "Žuto" koja je provedena u četvrtak u poslijepodnevnim satima na području općine Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zlupotreba opojnih droga MUP KS, lišili su slobode P.R., rođen 1980. godine u Sarajevu i M.Z., rođena 1983. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i L.V., rođen 1980. godine u Sarajevu, nastanjen na Palama, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, piše Patria.

Izvršenim ličnim pretresom navedenih lica, kao i pretresom stambenih objekata koji isti koriste, pronađeno je i oduzeto:

- kod P.R., oko 450 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, 8 tableta metadon i mobilni telefon,

- kod M.Z., jedan mobilni telefon koji je ista skupa sa P.R. koristila prilikom preprodaje droge,

- kod L.V. jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon.

Nakon završene kriminalističke obrade P.R. i M.Z. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će L.V. biti otpušten iz službenih prostorija, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.