11.11.2016. 14:24
0
Osuđujuća prvostepena presuda za Margaretu Hadžić, Ružicu Babić i Almira Hamzu
FOTO: Avaz
Kantonalni sud Tuzla je, na osnovu optužnice Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, donio osuđujuću prvostepenu presudu za Margaretu Hadžić (52) iz Tuzle, te za Ružicu Babić (39) i Almira Hamzu (42) iz Živinica zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga počinjenog u grupi koju je organizirala Hadžić.

Sud je Margareti Hadžić izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine, dok je za Babić i Hamzu izrečena kazna zatvora u trajanju od po dvije godine, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Optužnicom je navedenim osobama stavljeno na teret da su, u grupi koju je organizirala Hadžić od decembra 2011. do aprila 2012. godine, određenu količinu droge kokain koju je Hadžić nabavljala za dalju prodaju i predavala je drugim članovima grupe radi vaganja i pakovanja, nakon toga prodavali većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona.

U saopćenju se podsjeća da je Kantonalni sud Tuzla nakog prvog održanog glavnog pretresa donio oslobađajuću presudu za članove grupe, te je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona na ovu odluku izjavilo žalbu Vrhovnom sudu FBiH, koji je žalbu uvažio i vratio na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu Tuzla u prvostepenom postupku. Nakon ponovljenog glavnog pretresa pred izmijenjenim Vijećem Suda donesena je osuđujuća presuda.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će, nakon analize pismenog otpravka presude,  najvjerovatnije izjaviti žalbu u dijelu presude koja se odnosi na  izrečenu krivično-pravnu sankciju, navodi se u saopćenju iz tog tužilaštva.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.