7.12.2016. 13:35
0
Sarajevo: Maskirani razbojnici uz prijetnju pištoljem opljačkali Konzum
Razbojništvo nad radnikom u prodavnici “Konzum” izvršile su dvije nepoznate osobe jučer u 12.30 sati u ulici Muhameda Hadžijahića u sarajevskoj općini Centar, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona. Razbojnici su maskirani, prijeteći pištoljem, ukrali određenu sumu novca i pobjegli.

Policija je pronašla jednog od izvršilaca, B.E., rođenog 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Kod njega je nađen ukradeni novac.

Obaviješten je kantonalni tužilac, a B.E. je zadržan. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju njegovih kriminalnih aktivnosti.

Lišenje slobode na osnovu potrage


Jučer u 09.10 sati, na osnovu potrage MUP-a Republike Srpske, policijski službenici III PU lišili su slobode H.S., rođenog 1979. godine, nastanjenog u Sarajevu. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Istog dana u 9.50 sati H.S. je proslijeđen u nadležnost policijskim službenicima MUP-a RS - PS Istočno Sarajevo.

Lišenje slobode na osnovu potrage


Dana 6.12.2016. godine u 01.45 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU lišili su slobode T.F., rođenog 1982. godine, nastanjenog u Sarajevu. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Istog dana u 10.00 sati je T.F. proslijeđen policijskim službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Požar

Dana 06.12.2016.godine oko 09.30 sati obaviještena je II PU da je u ulici Mahmuta Mahmutovića, općina Novo Sarajevo, došlo do požara na kući vlasnika G.N. iz Sarajeva. Požar su ugasili vatrogasci Kantona Sarajevo. Nijedna osoba nije povrijeđena dok je na kući nastupila materijalna šteta. Obaviješten je tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Pronalazak droge

Jučer u 10.30 sati, u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode H.A., rođenog 1981. godine u Ljuboviji, nastanjenog u Sarajevu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv H.A. će uslijediti zakonske mjere.
07.12.2016

Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata, na području Kantona Sarajevo dogodilo se 37 saobraćajnih nezgoda. Od toga je u pet nezgoda lakše ozlijeđeno pet osoba, a u 32 nezgode je pričinjena materijalna šteta.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju je iz saobraćaja isključeno sedam vozača, tri jer su upravljali motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri vozila zbog isteka saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila.

Pronalazak droge

U utorak, 6. decembra u 16.10 sati u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode R.K., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pregleda je kod njega pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.K. je proslijeđen u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Krađa

Jučer u 10.50 sati policijski službenici II PU lišili su slobode S.E., rođenog 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (krađa). Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv S.E. će uslijediti zakonske mjere.

Razbojništvo

Dana 05.12.2016. godine u 17.30 sati, u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe  izvršile su razbojništvo nad uposlenicom u apoteci “Lupriv”.

Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva, a policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.