16.12.2016. 16:04
0
Sulejmanoviću 18 godina zatvora za ubistvo Harisa Selmana
Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) danas je oglasilo krivim Dalibora Sulejmanovića za ubistvo Harisa Selmana i osudilo ga na 18 godina zatvora.

Radi se o jedinstvenoj zatvorskoj kazni, budući da je Sulejmanoviću suđeno za krivična djela - ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, potvrđeno je Feni u KSS-u.

U ovom slučaju riječ je o ponovljenom sudskom postupku koji je uslijedio nakon što je  Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju presudu KSS-a kojom je Dalibor Sulejmanović, također, bio nepravomoćno osuđen na 18 godina zatvora.

Prema presudi KSS-a, okrivljenom Sulejmanoviću će se u izdržavanje kazne uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 24. jula 2014. godine.

Dalibor Sulejmanović je okrivljen da je 24. jula 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici "Emira Bogunića Čarlija" na broju 30, u blizini stare željezničke stanice na Ilidži, hicima iz automatske puške ubio Harisa Selmana.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.