24.2.2017. 15:27
12
"Dalida Burzić, neću te persirati jer te ne poštujem, spustila si se na taj nivo da mom ocu govoriš kako mu je sin ubijen, zašto sada lažeš?"
Nakon press konferencije Dalide Burzić na kojoj je predstavila godišnji izvještaj ove pravosudne institucije i osvrnula se na slučaj smrti Dženana Memića te na izvještaj ad-hoc komisije Skupštine KS koja je utvrdila određene nepravilnosti prilikom istrage, tužiteljica Burzić je izjavila kako se zalutalo u kvalifikaciju "ubistvo".

Nakon njenih izjava Arijana Memić, sestra Dženana Memića putem svog Facebook profila obratila se javnosti sa reakcijom svoje porodice na izjave Dalide Burzić.

Ona je podsjetila kako je tužiteljica Dalida Burzić 15.02.2016. godine rekla Murizu Memiću kako je Dženan ubijen, te 'kako je to bilo naguravanje koje je eskaliralo'. 

Nakon toga u dopisu koji je Dalila Burzić poslala porodici Memić 06. Maja 2016. godine također piše da se radi o ubistvu.

"Vahid Ćosić je također rekao Murizu da se radi o svirepom ubistvu. Džafer Hrvat je to isto rekao, da je riječ o ubistvu. Olga Vukša, je došla s obdukcije, rekla je da je to ubistvo, da je udaren šipkom debljine 18 mm, koja je deblja na jednom kraju", podsjetila je Arijana u svom pismu javnosti.

Porodica Memić smatra da je današnja press konferencija manipulacija medijima i frizirani podaci.

"Pozivam te Dalida da našu bol, bol babe, majke, sestre, prijatelja, sugrađana, prestaneš zloupotrebljavati zarad zaštitte sopstvene pozicije", napisala je Arijana.

Porodica Memić poziva Federalno tužilaštvo da se uključi u ovaj predmet, da izda naredbu Federalnoj upravi policije da pokrene istragu ispočetka u predmetu ''Dženan Memić''.

"Pozivamo i Tužilaštvo BiH da se uključi i provede istragu ispočetka u ovom slučaju, jer zapanjujuća je činjenica da u predmetu ''Dženan Memić'' mi kao porodica i prijatelji ubijenog mladića u svome nastojanju da dođemo do prave istine o smrti svoga djeteta i pravde za svoje dijete u svojoj borbi imamo protiv sebe Tužilaštvo Kantona Sarajevo i MUP KS", smatra porodica Dženana Memića.

Pismo Arijane Memić možete pročitati klikom OVDJE!

(Merima Druškić)





12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.