27.2.2017. 20:32
0
U Zvorniku uhapšen policajac N.S., uzimao novac za usluge falsifikovanja isprava
Policijaci Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik uhapsili su N.S. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik CJB Zvornik počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, piše Patria.

Protiv N.S. je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina o otkrivanju navedenih krivičnih djela, a Osnovni sud u Zvorniku mu je odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

U okviru istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i CJB Zvornik, utvrđeno je da je N.S. zloupotrijebio službeni položaj tako što je od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a zauzvrat u Registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama koje koristi MUP RS izvršio falsifikovanje određenih činjenica kojima je omogućio da lica za koje je vršio te ispravke, budu izbrisana iz evidencija kao dužnici Budžeta RS, za prethodno neplaćene prekršajne naloge.

Protiv N.S. pokrenut je disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji, saopćeno je iz MUP-a RS. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.