14.3.2017. 11:05
8
Uskoro izručenje Elfete Veseli: Ubila srpskog dječaka u BiH, odsjekla mu ruke i uši
Tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je od partnerskih institucija, da su vlasti Švicarske Konfederacije, odobrile izručenje Bosni i Hercegovini, osumnjičene Elfete Veseli (1960.).

Ova osumnjičena je pod istragom zbog ratnog zločina počinjenog na području Zvornika, 1992. godine.
 
Nakon što se ispune tehnički uvjeti, uskoro se može očekivati transportiranje osumnjičene u BiH.
 
Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se policiji i pravosuđu Švicarske Konfederacije na suradnji u lociranju i izručenju osumnjične.
 
Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti u borbi da ratni zločini ne ostanu nekažnjeni zbog bjekstva osumnjičenih u inozemstvo, te provodi više aktivnosti sa partnerskim institucijama diljem svijeta, na otkrivanju, lociranju i izručenju u BiH osumnjičenih za ratne zločine.

Mali Slobodan je prije ubistva teško mučen. S porodicom je prethodno pred napadom pobjegao, ali se potom vratio, jer se sjetio da mu je kod kuće ostao pas od koga se nije odvajao. 

- Mom Slobodanu su ruke do lakata bile odsječene. Uši su mu bile odsječene, a na grudima otvor načinjen nožem. Koža i meso oguljeni. Na lobanji je bio trag od metka od jedne do druge strane sljepoočnice", rekao je Ilija Stojanović, dječakov otac, prenijele su Novosti.rs. 

Obdukciju je radio patolog prof. dr Zoran Stanković. 

(Tužilaštvo BiH/Merima Druškić)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.