31.3.2017. 13:49
0
MUPRS: Deset osoba uhapšeno zbog trgovine drogom
Deset osoba lišeno je slobode u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) na „razbijanju“ organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Akciju su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a na području Banje Luke i Bosanskog Broda.

Pet osoba uhapšeno je na području Banje Luke (V.B.,V.T.,J.T.,O.B. i M.D.), četiri na području općine Bosanski Brod (L.M.,N.O.,D.P. i B.S.) a jedna u općini Usora, u FBiH (M.M.), saopćeno je iz MUPRS-a.

Pretresi su izvršeni na više lokacija i pronađeno je i oduzeto: 333,11 grama bijele praškaste materije – kokaina, 107,01 grama zelene biljne materije – marihuane, 6.369 komada sintetičke opojne droge u tabletama, više stotina komada municije, vatreno oružje, elektrošoker i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela.

Uhapšeni će uz izvještaj danas biti predati Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.