5.6.2017. 13:10
4
Amiru Zukiću prošle godine ubijen i pas, na Ilidži na retrovizoru automobila pronašao kesu u kojoj se nalazila janjeća glava
Na imanju Amira Zukića, generalnog sekretara SDA koji se trenutno nalazi u pritvoru, u Visokom je na imanju ubijen konj tupim predmetom. Pojedini bh. mediji pišu kako se radi o prijetećoj poruci koja je upućena zastupniku u Parlamentu FBiH, Amiru Zukiću.

Podsjećanja radi, Amir Zukić se još uvijek nalazi u KPZ Zenica nakon što je prije nekoliko mjeseci uhapšen u sklopu akcije "Bosna". Kada je u pitanju upad na njegovo imanje, nepoznati počinitelji su provalili na Zukićevo imanje u Visokom i onda su tupim predmetom usmrtili konja koji je kasnije pronađen na livadi, pored štale. Na zidovima štale, gdje se nalazila nesretna životinja, ostali su tragovi krvi.

Prošle godine mu ubijen i pas

Ahmed Žilić, advokat Amira Zukića, rekao je za Dnevni Avaz kako ovo nije prvi napad na generalnog sekretara SDA, te da mu je prošle godine ubijen jedan pas, dok je drugom odsječena šapa. Zukićev advokat tvrdi da policija još uvijek nije pronašla ni počinioce koji su prošle godine ubili psa, te je istakao da ovo nisu prve prijetnje za Zukića i njegovu porodicu. Žilić je rekao kako još uvijek o svemu ovome nije obavijestio Amira Zukića, te dodaje kako Zukić nema kontakta sa porodicom, te da mu je jedini kontakt s advokatom.

Kako prenosi Dnevni Avaz, neki ljudi se boje kako Zukić ne bi progovorio o tzv. crnim fondovima i pojedinim dešavanjima tokom izbora, iako još uvijek takve informacije niko nije potvrdio, kao što nisu potvrđene informacije da mu prijeti mafija. 

Zukićev advokat, Ahmed Žilić, rekao je kako je ranije na retrovizoru Zukićevog automobila, dok je bio parkiran u sarajevskom naselju Ilidža, zakačena kesa u kojoj se nalazila janjeća glava. Njegov advokat tvrdi da su optuženi za brojna krivična djela imali kontakt sa Zukićevom porodicom, iako Amir Zukić na to nema pravo već četiri mjeseca.

Sve podsjeća na film "Kum" kada jedan od moćnika zaprijeti svom neprijatelju tako što mu u postelji ostavlja odsječenu konjsku glavu. Veterinari su pokušali da spase konja, ali je on uginuo nekoliko sati nakon što je provaljeno na imanje Amira Zukića. O svemu su obaviještena njegova supruga i policija.

Amir Zukić i dalje u zatvoru nakon hapšenja u februaru


Zukićev advokat je dodao kako su njegova supruga i djeca predmet praćenja, da je o tome obaviještena policija, ali da ništa do sada nije učinjeno. 

Podsjećanja radi, Amir Zukić se već četvrti mjesec nalazi u pritvoru, a uhapšen je u februaru ove godine pod optužbama da je nezakonito upošljavao ljude u javnom sektoru. Uhapšen je u sklopu akcije kodnog naziva "Bosna".

Inače, Ahmed Žilić, advokat Amira Zukića, je rekao kako njegov klijent ima najgori tretman u KPZ Zenica i da mu je onemogućena telefonska komunikacija i viđanje sa porodicom. Dodao je kako su njegova djeca uplašena nakon ubijanja konja i posljednjih prijetećih poruka koje su upućene porodici Zukić.

Amir Zukić je rođen 1966. godine u Rogatici, a obnaša funkciju generalnog sekretara SDA. Stranci se priključio 1990. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1992. godine. 2000. godine Zukić se kandidirao načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Na općim izborima 2002. godine postaje zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), a mandat je obnovio četiri godine kasnije. Istovremeno je obavljao funkciju predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federacije BiH. Na općim izborima 2014. godine kandidirao se za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, ali nije osvojio dovoljno glasova. Ipak, naknadno je dobio kompenzacijski mandat.

Zukić je u imovinskom kartonu prijavio da je suvlasnik kuće u Sarajevu zajedno sa suprugom Elmom, vikendice, te zemljišta od 50.000 m2 u Rogatici. Njegova supruga je u vlasništvu kuće u Dubrovniku, te zemljišta od 50.000 m2 u Trebinju. U imovinskom kartonu iz 2010. godine prijavio je tri kredita u ukupnom iznosu od 450.000 KM, a izjavio je da ih je koristio za izgradnju kuće. 


4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.