26.6.2017. 8:30
0
Lišen slobode zbog ubistva
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u BiH službenici Granične policije 25.6.2017. lišili su slobode G.M. Graničnim provjerama utvrđeno je da tridesetčetverogodišnjeg državljanina BiH potražuje Centar javne bezbjednosti Banja Luka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „ubistvo“. G.M. predat je službenicima Policijske stanice Šamac MUP-a RS-a.

Dan ranije, 24.6.2017. službenici Jedinice granične policije Zvornik lišili su slobode tridesetšestogodišnjeg državljanina R. Srbije jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalni sud u Zenici zbog krivičnog djela „teški slučajevi razbojništva i razbojničke krađe“. Đ.B. lišen je slobode prilikom ulaska u BiH na MGP Šepak. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije u Tuzlanskom kantonu. 
Isti dan, službenici JGP Orašje lišili su slobode M.F. (1984.) nakon što je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak. 

Otkriveni ilegalni migranti

Službenici JGP Doljani 24.6.2017. u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su dva državljana R. Turske. U skladu sa Zakonom o strancima ilegalni migranti prekršajno su procesuirani i predati Službi za poslove sa strancima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.