3.7.2017. 13:07
0
Državljanke BiH lišene slobode
Spriječen nezakonit promet 40 kilograma duhana
Službenici Jedinice granične policije Gorica 3.7.2017. godine spriječili su nezakonit promet 40 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Citroena, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao G.P. (1983.), državljanin Bosne i Hercegovine. Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, duhan je privremeno oduzet, a protiv G.P. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nezakonit promet akciznih proizvoda“.  

Ilegalni migranti otkriveni u Bijeljini

Službenici JGP Bijeljina 1.7.2017. otkrili su četiri osobe afroazijskog porijekla u ilegalnom prelasku državne granice. Kontrolirane su na Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Bijeljina. Nisu posjedovale identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana. U skladu sa Sporazumom o readmisiji, strani državljani su predati službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. 

Oduzeto vozilo na MGP-u Rača

Službenici JGP Bijeljina 2.7.2017. oduzeli su putničko motorno vozilo Mercedes, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH na MGP Rača. Prethodno su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao P.C. (1993.), državljanin BiH. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, osoba i vozilo bit će predati službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske na daljnje postupanje.

Državljanke BiH lišene slobode 

Službenici JGP Orašje 2.7.2017. godine lišili su slobode S.H. (1983.), državljanku BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „prevara“. Kontrolirana je pri ulasku u BiH na MGP Orašje. S.H. predata je službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina. Dan ranije, 1.7.2017. službenici JGP Gradiška lišili su slobode B.T.K. (1977.) jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka BiH i Norveške kontrolirana je prilikom ulaska u BiH na MGP-u Gradiška i predata službenicima Sudske policije Gradiška. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.