13.7.2017. 13:21
0
Pokušao prenijeti bajonete preko granice
Osam ilegalnih migranata otkriveno na području Višegrada
Službenici Jedinice granične policije Višegrad 13.7.2017. godine u mjestu Jagodina otkrili su osam ilegalnih migranata u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Višegrad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Nisu posjedovali identifikacione dokumente, a prilikom kontrole izjavili su da dolaze iz Afganistana. Ilegalni migranti bit će predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Državljanin Novog Zelanda pokušao prenijeti bajonete preko granice

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Službe sigurnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, 12.7.2017. otkrili su 24 bajoneta, redenik za municiju 7.9 mm i sanduk za nošenje rezervne cijevi za puškomitraljez prilikom KDZ kontrole odvojenog prtljaga. 
Oružje i vojna oprema pripadali su E.M.R.F. (1987.), državljaninu Novog Zelanda, koji je bio na letu za Dubai. Prema naredbi tužioca, lišen je slobode i protiv njega Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“. Državljanin Novog Zelanda predat je Tužilaštvu BiH. 

Državljanima Turske nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 12.7.2017. nisu dozvolili ulazak devetero državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul. 

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Zvornik 12.7.2017. lišili su slobode B.P. (1961.), državljanina BiH i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina. 
Istog dana službenici JGP-a Hum lišili su slobode V.M. (1981.) jer je utvrđeno da je za njim MUPRS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“.  Bh. državljanin kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Hum i predat službenicima PS-a Foča. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.