20.7.2017. 16:55
0
Mostarska policija traga za huliganima koji su pretukli navijače škotskog Aberdeena
Večeras na stadionu Pecara u Širokom Brijegu domaći nogometaši dočekuju škotski Aberdeen, a dan uoči utakmice u Starom Gradu u Mostaru došlo je do velikih navijačkih nereda, piše agencija Patria.

Nepoznate maskirane osobe napale su lokal u kojem je bilo pedesetak navijača kluba iz Škotske, nekoliko ih je povrijeđeno i pomoć im je ukazana u mostarskoj bolnici. 

Povodom sinoćnjih nereda, saopćenjem za javnost oglasio se i MUP HNK.

- Dana 19.07.2017.godine oko 23,30 sati NN građanin prijavio je u PU Mostar da je narušen javni red i mir u Onešćukovoj ulici u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom u staroj gradskoj jezgri.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici PU Mostar po izjavi zaposlenika ugostiteljskog objekta i drugih svjedoka, utvrdili su da grupa od 20-tak mlađih lica bez ikakvog razloga i bez navijačkih obilježja napali goste u ugostiteljskom objektu, inače navijače škotskog kluba Aberden, koji večeras igraju europsku utakmicu u Širokom brijegu.

NN lica goste su gađali kamenjem, bakljama i bocama te se nakon toga udaljili s mjesta događanja.

Dva lica državljani Velike Britanije zadobili su povrede u vidu posjekotina, kojima je pružena medicinska pomoć.

Policijski službenici PU Mostar preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te intezivno tragaju za izvršiocima ovoga djela - navodi se u saopćenju MUP-a HNK.

Iz Širokog Brijega su istakli kako navijački neredi nemaju nikakve veze s njihovim navijačima, te su poželjeli dobrodošlicu gostima iz Škotske. 

- Koristimo ovu prigodu još jednom javno zahvaliti FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prigodom gostovanja naše momčadi i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zajamčeni su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen - poručili su iz NK Široki Brijeg.

Engleski tabloidi pišu kako su za nerede odgovorni navijači Zrinjskog koji su u mostarskim kafićima gledali utakmicu Zrinjskog i Maribora, a nakon utakmice su otišli do lokala u kojem su bili navijači Aberdeena i napali ih. 

Utakmica između Širokog Brijega i Aberdeena igra se večeras u 20:45. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.