22.7.2017. 15:38
0
MUP KS imao pune ruke posla, uhapšeno više lica
Policija u Kantonu Sarajevo je tokom jučerašnjeg dana imala pune ruke posla, piše agencija Patria.

Uhapšeno je više lica zbog teške krađe, posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, razbojništva, prikrivanja, kao i zbog raspisane potjernice.

Na Ilidži je uhapšena osoba incijala S. E. (1994) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade, navedena osoba je puštena iz prostorija PU Ilidža.

Pripadnici PU Hadžići uhapsili su osobu inicijala S. E. (1997) iz Vogošće i osobu inicjala T. K. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu na štetu K. H. iz Hadžića.

U petak u poslijepodnevnim satima, u prostorije Prve PU PS Stari Grad pristupio je državljanin Republike Italije M. I. i tom prilikom prijavio da je istog dana oko 05:00 sati dok se kretao ulicom Bentbaša od strane tri NN osobe uz upotrebu fizičke snage nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom su mu otuđili novčanik sa ličnim dokumentima, novcem i bankovnim karticama, te jedan mobilni telefon. 

- Dana, 21. 07. 2017. godine u 16:30 sati, policijski službenici Policijske stanice Centar, uhapsili su osobu inicijala M. A. (1992) državljanina Kraljevine Švedske, zbog postojanja osnova sumnje da je podinio krivično djelo "posjedovanje i omogučavanje uživanja opojnih droga - saopšetno je iz MUP-a KS.

Dana, 21.07.2017. godine u 17:05 sati, policijski službenici Treće PU uhapsili su osobu inicijala A. E. (1985) zbog postojanja osnova sumnje daje podinio KD iz člana 52. ZONDINOM-a.

U večernjim satima, policijski službenici Treće PU uhapsili su osobu inicijala M. A. (1986) godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je podinio krivično djelo "prikrivanje".

Sinoć je u Sarajevu uhapšena i osoba inicijala T. T. (1974) na osnovu potrage raspisane po naredbi Općinskog suda u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje daje podinio krivično djelo prevare.

Pet minuta prije ponoći u centru Sarajeva uhapšena je osoba inicijala K. E. (1985)  iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

(NAP/Merima Druškić)

MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.