8.8.2017. 18:30
0
Nijemac iz BiH pokušao iznijeti 12 poluga srebra
Pripadnici Granične policije BiH u utorak su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod kontrolirali automobil BMW kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin SR Njemačke W.N.A.S.L., saopšteno je iz Granične policije BiH.

Detaljnim pregledom vozila njemačkih registarskih tablica na više mjesta je otkriveno 12 srebrnih poluga težine 12 kilograma. U pretincu je pronađeno i 19 srebrnih kovanica. Državljanin Njemačke je uhapšen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti predan izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “krijumčarenje”. Poluge i kovanice su privremeno oduzeti, prenosi “Fokus“.

Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša prilikom izlaska iz BiH uhapsili tridesetogodišnjeg državljanina Sjedinjenih Američkih Država bosanskohercegovačkog podrijetla. Utvrđeno je da H. E. Potražuje Kantonalni sud u Bihaću zbog kaznenog djela “razbojništvo”. Predan je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Istoga dana, službenici Jedinice Granične policije Bijeljina prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi su uhitili četrdesetdvogodišnjeg državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da V. V. potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela “ugrožavanje sigurnosti”. Predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske.

Službenici Postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u ponedjeljak nisu dopustili ulazak sedmero državljana Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Idućim letom bit će vraćeni u Istanbul, navodi se u saopštenju.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.