18.8.2017. 10:35
0
Policija uhapsila tri osobe zbog teške krađe
Sarajevska policija uhapsila je tri osobe zbog teške krađe.


Kako se navodi u policijskom izvještaju, dana 16.08.2017.godine u 14,20 sati, policijski službenici V PU su od policijskih službenika PS Istočno Sarajevo, preuzeli lice lišeno slobode Š.S., rođen 1992. godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Isti je skupa sa N.M. koji je lišen slobode dana 15.08.2017. godine, izvršio više krivičnih djela teških krađa putničkih motornih vozila na području Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade Š.S. će uz izveštaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Istog dana u 11,45 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode D.E., rođen 1968. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.E. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Dana 16.08.2017.godine u 23,30 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode M.A., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke b. KZ F BiH (Teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način).

Isti je navedenog dana u 23,15 sati u ulici Stupska, općina Ilidža izvršio navedeno krivično djelo na štetu H.E. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.