22.8.2017. 9:35
0
Još jedan uhapšeni u akciji Povratnik: U pretresu otkriveno i zaplijenjeno dva kilograma heroina
U nastavku akcije po nalogu Tužilaštva BiH, nastavljeno razotkrivanje struktura narko-kriminala. Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva "Povratnik", usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organiziranih sturktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, policijski djelatnici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužiteljstva BiH lišili slobode osumnjičenog Krndija Srđana, rođenog 1990. godine u Banja Luci.

Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100 000 KM i što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu.

Akcija "Povratnik", usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.